2013. szeptember 25., szerda

Bruttó 83Ft/hó/tanuló

BúÚÚÚÚ 
Nem bánat, hangutánzó szó, s értekezleten jutott eszembe.
·         A tankerület ebben a tanévben úgy finanszírozza az iskolát, hogy a tavalyi évre jutó összeget 38%-kal csökkenti.
·         Az iskola egyéb dologi kiadásaira (ami gáz,víz,áram,telefonon túl van) havi 50.000 Ft-ot biztosítanak. Karbantartás, posta, irodai és taneszközök s minden más. (Egy diákra havi 83 Ft-jut.)
·         A tankerület határozott kérése, hogy a tehetséggondozó szakkörök között magyar és matematika legyen túlsúlyban. Eszköz, anyagigényes szakkörökről nem kívánnak tudni – azaz ezek indítását nem engedélyezik, mert nincs rá forrás. A munkaközösségek dolgozzák át az éves munkaterveket és vegyék ki az ilyen típusú foglalkozásokat.
·         A kistérségi versenyek és egyáltalán a kistérség kifejezés használata nem engedélyezett, tankerületi versenysorozat indítható, ám a versenyekre való utaztatást és a díjazást a tankerületnek nem áll módjában támogatni. Támaszkodjunk a szülőkre.
·         A kinevezések módosításánál tankerületi utasítás volt, hogy az illetménypótlékokat minimum szintre állapítsa meg az intézményvezető.
·         Azokat a kollégákat, akik eddig valamilyen munkáltatói döntésen alapuló illetménykiegészítésben részesültek – őket majd, idővel, még nem tudható módon kompenzálni fogják. Valamikor, valahogy.
·         Az azok a kollégák, akik mostantól kevesebb pénzt visznek haza, mert tanultak, vezettek, túlóráztak és minőséget képviseltek, hát ők most kicsit rosszul jártak. Őket majd, idővel, még nem tudható módon kompenzálni fogják. Valamikor, valahogy.
Kíván valaki szólni? Nem? No, akkor fogadjuk el az éves munkatervet, amit már az SZMK és a DÖNK is elfogadott, és amit persze még a vezető összefésül, azaz kivezeti a NER filozófiájába nem illeszkedő szakköröket, versenyeket. Lefűzni már nem érdemes, hisz – ki tudja, mit kell még kihúzni, átírni, kidobni belőle, s persze a festékpatron is bele kell férjen a keretbe. De majd az iskolai honlapon – aminek a szerkesztéséért már nem adható bérkiegészítés – megjelentetjük.

Jó munkát mindenkinek!

5 megjegyzés:

  1. Hajni, ez nálunk gyakorlatilag nulla, pedig mi egyházi intézménnyé lettünk, ám nem csorog vissza semmi - a külön fejpénzből sem. De gondolj bele, hogy gyerekeinknek micsoda látvány volt, mikor fenntartóink a legújabb, fullextrás Mercivel beálltak a parkolónkba?!

    VálaszTörlés
  2. Matekpéldának: Mennyivel többet költ a fenntartónk autója egyszeri tankolására, mint az iskolánk havi támogatása?

    VálaszTörlés
  3. Autót lefotózni, cinknek, 444-nek beküldeni csinos képaláírással, rendszám kitakarva hiszen személyiségi jogot kell védeni....pofátlanságot kevésbé.....

    VálaszTörlés
  4. Az én gyönyörű történetem: Nálunk engedélyezte a tankerület, hogy 7 csomag gyűjtőjegyet vásároljon az iskola a pedagógusoknak a kísérésekre (fogászat, versenyek...). Majd telefonon kiszóltak, hogy valaki vegye meg saját pénzből és ők majd (valamikor) az illető számlájára utalják az összeget. (21.000.- Ft). Hát ha nem lenne szomorú a dolog, sírva kacagnék!

    VálaszTörlés
  5. Eddig heti 2,5 túlórát fizettek a honlapért nekem is, mostantól ingyen, a 32 órán belül...

    VálaszTörlés