2016. június 12., vasárnap

2016 ősz - A tanítás bizonytalan ideig szünetel!

Nem adott, nem javasolt az új bejelentés semmi konkrét tennivalót az iskoláért tenni akaróknak. S arra sem utaltak, mégis mi legyen a kockás körök tennivalója.
Volna néhány ötletem.
A cél - ne kezdődjön meg az oktatás szeptemberben. Ne nyissanak ki az iskolák.
Hogyan?
Elő a tengernyi jogszabállyal!
Lehet rögtön az infrastruktúrával indítani - aligha probléma olyan iskolaépületet találni, amely nem felel meg az érvényes építésügyi, tűzvédelmi előírásoknak. Vagy annak, hogy milyen megvilágítást kell biztosítani az osztálytermekben. Ha minden iskolában csak egy keményfejű igazgató akad, aki kezdeményez ilyen típusú ellenőrzést, már tanításra alkalmatlannak lehet nyilvánítani a sulit. S ha nem ilyen a vezető, hát leljünk a kockás körben olyan pedagógust, szülőt aki bevállalja a be és feljelentést.
Az elmúlt néhány Klikkes év rendszerszintű hiányossága, hogy nem készülnek el a szerződések, munkaköri leírások nincsenek tankerületi szinten aláírva és sorolhatnám. Szedjék össze a szakszervezetek és támogató jogászok, hogy melyek azok a hiányosságok, amire hivatkozva jogszerűen lehet a munkavégzést megtagadni. Lesz elég. Készüljön el a nyáron sok ilyen sorvezető, amely augusztus elejére jusson el minden kollégához.
Ragaszkodjunk hozzá, hogy a munkánkat ellehetetlenítő jogszabályokat pontról - pontra tartsák be. Mindet.
Ne kezdődhessen el a tanév, ha nem biztosított a BTM gyerekek fejlesztése, ha nincs tűzvédelmi felelős, ha nem érkeznek meg időben a taneszközök, ha mint tavaly nem ad a fenntartó pénzt a fertőtlenítő takarításra.
Készítsük fel a szülőket, mondjuk el újra meg újra minden lehetséges fórumon, hogy miért nem tudjuk gyermekeiket ebben a keretben valódi tudással felvértezni.
Tegyük ki újra és újra a grafikont, amelyen jól olvasható a hit és erkölcstan, a testnevelés és a közismeretre fordított órakeret aránya.
És így tovább.
Legyen már végre konkrét, jól kommunikálható cél. Ne kezdődjön el a tanév.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése