2017. szeptember 13., szerda

Scratch, Microbit és társai


 Csak csinálod nap mint nap, és nő a fű. Prievera Tibor fogalmazott valahogy így nemrég a Tanárblog kapcsán. Tényleg. Most augusztus végén éreztem először, hogy nálunk is véget ért a hosszú aszály. Mert ugyan keserves gödörbe manőverezte be magát az iskolánk, mégsem a jajongók kórusa dominál. Újabb kollégák csatlakoznak be a tanórai munkában tanulói tabletet használók körébe, az Innoteach képzésére háromszoros a túljelentkezés, a Microbitek szakértő kézben  - informatika szakos kollégám - segítik a programozás alapjainak elsajátítását,  négy pályás kalandjátékkal futunk neki a Code Week-nek, ami azt jelenti, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig minden évfolyamot megmozgathatunk. Köszönet a Google's EMEA CS Education team támogatásáért. 
Lesz ebben a tanévben is Digitális tankör, a kicsiknek ScratchJr, a nagyobbacskáknak Scratch, és ha az eddig alapítványunkat támogatók ismét mellénk állnak újabb diákokat vonhatunk be a Terepi természetismeret, az Olvass másképp programjaiba is. 
S ha végre elérne a felsősökhöz is az iskola utcáján már két éve vágtató internet, és az iskolaköteles kort rég betöltött, s szintén vállalati adományként kapott számítógépeinket lecserélhetnénk - akkor végre használhatnánk azt a tudást, amit a kollégáimmal évek óta építgetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése