2011. január 6., csütörtök

Böngésző

 
Gyűlnek a KT a tervezőasztalon vélemények, javaslatok. Mindenki a saját nótáját fújja – erre van szép tudományos kifejezés is, de azt meghagyom másoknak – számomra döbbenet, hogy a személyesen jegyzett észrevételekben, mennyire leplezetlenül csúcsosodik ki az itt és most önérdeke, s hogy bizony mennyire ráerősít azokra a klisékre, amit az államtitkár is folyvást emleget. Veszélyes víz.
„Ezért tartom rémálomnak azt az oktatáspolitikát, ami hazavágja az iskolaszervezetet, miközben ajnározza a pedagógusokat és a teljes közpolitikai píárját a pedagógus panaszkultúra toposzaira építi.” (Radó)
Gondoltam, majd én megkeresem azokat a fórumokat, ahol kollégáim felháborodva tiltakoznak, okos megjegyzéseikkel széttépik ezt a poros pókhálót. Hát…
Lássuk sorjában: Suliháló-ped.fórum
Sok hír, két falusi hozzászólás. (amivel egyébként egyetértek) Még egy téma – Igaz történetek, jó hogy van, de ki írja, régi ismerős, egyike azoknak kit sokhelyütt olvashatunk.
Magyartanárok Fórumban két admin üzenet és kész. Szép nagy felület a tudásmegosztásnak – hiába.
Fejlesztő-Gyógypedagógus   Működő, jól kezelt portál, sok-sok törvényértelmezési kérdéssel – de szigorúan csak egy-egy rész-személy problémára kihegyezve. Itt nagyon szerettem volna valamiféle értékelést látni a törvényjavaslatról, hiszen az SNI kérdést gyökeresen értelmezi át az új koncepció. (bocs, vitairat) Hiába.
MAPE Magyar Pedagógusok Egyesülete - legfrissebb hír: 2010. április.
Mentor Ennek az oldalnak az az érdekessége, hogy még hírként sem jegyzi a közoktatási vitairatot.
FÜPI   A Füpi sem tesz többet, mint lehozza a Figyelő híreit. Szakértői kommentár sehol.
Tanítók klubja S rajta a RAABE reklámja:  Egy meghívó a Közoktatási intézményvezetők akadémiájára. (csak 16 900 Ft + áfa/fő) és végre néhány név, a koncepció gazdák közül:
  • Pedagógus életpálya modell – Dr. Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár, NEFMI
  • Milyen kulcs elemei vannak a készülő NAT-nak? – Dr. Kaposi József megbízott főigazgató, Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
  • Az érettségi vizsgarendszer változásai – Dr. Horváth Zsuzsanna tudományos főmunkatárs, Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
  • Költségvetés és a kapcsolódó jogszabályváltozások – Dr. Gera Tibor jogász, közoktatási szakértő
Keresgéltem még, de sokadszorra is – kopár a táj. A már a  fenti linksorban jelzett helyeken túl –  de elsősorban a  OFOE  és TTE  helyein kívül, mintha nem pezsegne a szakma.
Lehet, nekik van igazuk – kár erre az ötletbörzére időt vesztegetni.                        








4 megjegyzés:

  1. Az MFPI véleménye:
    http://www.fovpi.hu/mfpihirado/hirek/mfpi_velemeny_ktv.html

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Máris megy a tervezőasztalra!

    VálaszTörlés
  3. De jó, hogy ezt összeszedted! Ott van még a DIA véleménze, feltettem az OFOÉ-ra, jók a kommentek. Az Oktpolcafén és Nahalka blogján jó diskurzus zajlik. Mintha ott pezsgés is lenne, bár a pedagógusok nem igen szólalnak meg. A mi dolgunk lesz ennek érdekében tenni valamit. Mindenesetre ezt a posztot kiajánlom a honlapon is.

    VálaszTörlés