2013. június 15., szombat

Gyöngyszem - a pályázatok mesés világa

Az alábbi idézet egy jobb sorsra érdemes pályázat - természetesen menet közben megváltoztatott új "feladatait" ismerteti - az érkezési ideje jún 14. a tanév utolsó napja:
"A Központi Statisztikai Hivatallal együttműködve szeretnénk elemzést készíteni a Program keretében megtermelt zöldségekről megyei és régiós lebontásban. Ebben kérnénk az Önök és a gyerekek együttműködését. A leszüretelt termések adatait kérjük, hogy visszamenőleg is írják fel a gyerekek egy becsült értékben. A feljegyzéseket egyelőre maguknak írják fel a gyerekek. A mért adatokat egy excel táblázatban fogjuk majd kérni a weboldalunkon keresztül, melynek kitöltése nagyon egyszerű lesz és gyorsan lebonyolítható. A feltöltés lehetőségéről külön e-mailt fogunk küldeni a nyár folyamán. Az adatokat az alábbiak szerint kérnénk rögzíteni:  A növények termését kérjük, hogy az alábbiak szerint jegyezzék fel:

sárgarépa: össz darabszám + a répa hossza- és vállszélessége cm- ben, osztályonként átlagolva

retek: össz darabszám + a retek átmérője cm- ben, osztályonként átlagolva

hagyma: össz. darabszám + a hagyma hossza cm- ben: fehér rész, levél nélkül osztályonként átlagolva

kukorica: kukorica csövek száma

borsó: kifejtett borsó súlya


Az átlagolt osztályonkénti méret rögzítését kérjük, úgy végezzék el, hogy mindegyik gyerek mérje meg az adott termést darabonként (a fentiek szerint). A keletkezett értékeket, ősszel iskolakezdés után, hasonlítsák össze osztály szinten, majd abból vonjanak egy átlagot. Az így kapott értéket kell majd az excel táblázatba felrögzíteni. Így tehát csak egy méretszámot kell majd rögzíteni egy növényhez.

Darabszám: Azoknál a növényeknél, ahol kértük, a termést meg kell számolni darabra, mindegyik Kiskertésznek, és ezt a számot majd osztály szinten kell összeadni. Az így kapott számot kell a táblázatba felvinni. 
Például: 4.b osztály retek: (átlagolt méret) 2 cm, darabszám (az egész osztályé)750. Azoknál az intézményeknél, ahol több osztály is részt vesz a programban, osztályonként kell majd rögzíteni, de erről külön levelet fogunk írni.

Az érintett gyermekcsoport - alsó tagozatos tanulók - a mi esetünkben 100 fő.

1 megjegyzés: