2014. szeptember 17., szerda

Kegyelmi állapot

Ritka madár, de eljött ez is. Olyan tanév, amikor kicsiny, de erős a csapat, s a tanerő vállát sem nyomja ezer más iskolai program, mi felzabál időt, energiát. Úgy tűnik, most ilyen év lesz. Hát elő a bakancslistát.

  • Régi álom, hogy összerakjam a Gyüttment második kötetét, csiszolom rég, de ordas a közeg, érdes a szöveg, s már azt hiszem nem is lesz kerekebb. Legyen hát így.
  • Nagy úr a nincs, de szerencsére egyre több remek házi recept segíti a TEDD MEG TE iskolát. Idén csak felsőseim vannak, s oly rég szeretnék úgy fizikát, kémiát, földrajzot tanítani, hogy ott formálódjon kezünk között ami mozog, gurul, ég és lebeg. Hát készítünk vulkánt és mállasztunk sziklát, árnyakat vetítünk és röptetünk. Köszönet a sok lelkes szerzőnek, kik sokszínű portálok tucatjain mesélik, mutatják, hogy lehet.
  • S persze a taneszköz, ami nincs, mert a speciálisok, mint annyiszor nincsenek benne a fősodorban, -s most jó is ez, ha nézem mit visz az ár -, gyűjthetem, könyvjelzőzhetem és írhatom én, miről, s hogyan szóljon a kölkökkel közös munkánk. Virtuális osztályterem ez is, de úgy remélem talán nem csak a miénk, hónapról-hónapra megpróbálom majd itt megmutatni, hol tartunk, mi sikerül - s mi nem.
Hát így.

1 megjegyzés: