2016. január 23., szombat

Tanítanék mozgalom vagy a sokadik kerekasztal
  • Attól, hogy nem két, hanem 5 évente kényszerítik rá a pedagógusokra a minden ízében felesleges, közösséggyilkos (becses pöcs) és egyen dobozba záró tanfelügyeletet, még semmi nem lesz jobb. 

  • "Azt is elmondta, hogy azok a tanárok, akik 2015-ben és 2016-ban átestek és átesnek a minősítési eljáráson, már nem kell, hogy tanfelügyeleti látogatásra készüljenek." Nyilván nem, mert bármekkora indulattal is készültek az új ellenőrök képzésével, nem sikerült annyit felkészíteni, hogy bírnák a járást - no meg a hírek szerint a feltöltő felület elkészítése is selejtesre sikerült.
  • Rendeletben fogják meghúzni a kerettantervet? Ezt csöppet viccesnek találom.
  • A megtorpant életpályamodellel csak az egyik baj az, hogy elszakították a minimálbértől. Az nagyobb, hogy alapjaiban igazságtalan, hogy startvonalra rendelt vissza mindenkit - éppen azokat jutalmazva legnagyobb (de nem nagy) bérfejlesztéssel, akik az eltöltött éveken kívül semmi mást nem tettek le a pedagógia asztalára. 
  • A Kliknek nem a működése ésszerűtlen, hanem a léte. Mert az intézményvezetők munkáltatói jogaiba úgy nyúl bele, hogy ellehetetleníti az iskolai autonómiát. 
  • De a legszebb, hogy a kerekasztal körül ülők listáját az államtitkár állítja össze...
Decemberben arról szóltak a hírek, hogy a PSZ sztrájkot készít elő. 
Tisztelt Szakszervezet! A sztrájkot a miskolciak előkészítették, a mozgósítást, ami a két nagy pedagógus szakszervezetnek sehogyan sem sikerült, a Hermann levél elvégezte.
Önökön a sor!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése