2018. december 30., vasárnap

Rés a présen - ahol betüremkedik a józan ész

Férkőzz be a résekbe. Mert nem kell - még nem kényszeríthetnek rá, hogy válassz a sorompó két oldala között. A józan ész is ott hajt az oszló tetem alatt. Persze el kell engedned néhány dolgot.

Nincs világmegváltás, nincs rendszerváltás, tésztaszűrővel mered a vizet.




  • Azt gondolod, hogy a szakszervezet fontos és jó, de a szakszervezeted arról értesít, hogy külön úton, külön Téged nem érint a mocsok, amit ránk lőcsöltek. Köpni kell, fúj. 
  • Azt gondolod, hogyha beleásod magad a szakirodalomba, ha odakészíted a többiek elé a készt, kibontva, feldolgozva, eszközzel, pénzzel, paripával, majd kíváncsiak lesznek, megkísérlik, legalább kipróbálják. Nem. Arra kíváncsiak, hogy miért vagy ennyire "lelkes", és kótyagosoknak kijáró távolságtartással figyelnek.
  • Azt gondolod, hogy mindenki számára világos, hogy a méltányosság épít nemzetet, de jórészt azok is a sorompó túlsó oldalán bicikliznek, akik ezt mondják.
No, ha ezt már elengedted, akkor lássuk, hol a rés.

Például ott, hogy a tonnányi adatbekérés ellenére, fogalmuk sincs mi zajlik idelenn. Nem kell alkalmazkodnod, nem kell kretén utasításokat beépítened, mert nem tudják mire utasítottak, de főleg képtelenek ellenőrizni a folyamatokat.
Olyan eszement tanárhiány van, hogy megengedheted magadnak hogy azt és úgy tanítsd, ami a kölöknek fontos és kell.
Kihagyhatod a kanonizált múlt századi tartalmakat és nevelhetsz gondolkodásra, csapatmunkára, önállóságra.
Kereshetsz partnereket kollégák, szülők, cégek között.
Ne ragadj be a saját sulidba, menj sokat, láss és használd fel.
Nyugodtan átbattyoghatsz a sorompó túlsó oldalára is, sokan vannak ott, kik tudásukat, kapcsolataikat, pénzüket hajlandók itt megosztani. Csak ne felejts el visszajönni..

Ja és készítsd ki a kockás ernyőt, legyen kéznél.


1 megjegyzés:

  1. Nem csak a józan ész türemkedik be, hanem a tisztesség, a felelősség és a lelkiismeret is. (Nagyon tetszik az írás.)
    Nahalka István

    VálaszTörlés